Hej, znowu wróciłem~ (Czy to nie było dużo czasu, odkąd wybrałem numer?) Ponieważ zapisałem się na letni obóz Cpp i setki milionów szkół wkuwania w te dni, nie mam zbyt wiele czasu robić tarcze i małe programy... Jestem w klasie, więc jestem trochę zajęty. Pozwól, że opowiem ci o Saori ๑•́₃•̀๑
Przestań gadać bzdury, zaczyna się tekst
Kiedy ostatnio odwiedzałem xbwf, przypadkowo zobaczyłem tarczę. Bardzo mi się podoba, ale to jest po rosyjsku, a ekran jest również oficjalny ┐( ‾᷅㉨‾᷅ )┌ Później ktoś w narzędziu dostosowywania tarczy stworzył chińską wersję i dodał ekran (@二改作者mengh04 ) Wiele osób pobiera. Mam jednak wrażenie, że ta tarcza ma jeszcze wiele mankamentów. Moja kolej! ! !
—————————————————
Zmiany w tej wersji są bardzo duże, przeczytaj uważnie poniższy tekst, aby w pełni zrozumieć funkcje nowej wersji! (Nowo dodana optymalizacja i naprawa)
1. Dodaj
A, nowo dodana bezstopniowa regulacja skoku jasności, zbyt jasna? zbyt ciemno? Kliknij lewy górny róg, aby dostosować w dowolnym momencie, nie trzeba klikać tego czy tamtego (nieźle)
b. Wyświetlanie statusu, trzy kropki powyżej są oparte na konstrukcji macOS, od lewej do prawej to ekran blokady Nie przeszkadzać i Bluetooth
c, wyświetlanie pogody i temperatury
2. Optymalizacja
a. W stanie poza ekranem, jeśli pierwszą cyfrą godziny jest zero, zostanie ona automatycznie pominięta, zmniejszając obszar wyświetlania, a redukcja zużycia energii jest bardziej oczywista w systemie 12-godzinnym
b, zoptymalizowałem układ, zwiększyłem odstępy między blokami czasu, przesunąłem średnik ze środka na środek i zamieniłem pozycje tętna i kroków
3. Napraw
a, Naprawiono problem polegający na tym, że ikona zasilania i liczba nie są całkowicie zgodne, czasami pojawia się na czerwono, gdy jest więcej niż 20, naprawdę będę ci wdzięczny
b, usuń czarne tło i kod, zmniejsz utratę wydajności i zużycie energii
ps: Nadal jest wiele braków w tej tarczy, cztery zmiany są mile widziane!
ps: pracuję nad zespołem minecraft, więc bądźcie czujni (๑•.•๑)
ps: Nie jest łatwo zrobić, czy można lajkować i komentować?👍
ps: Obraz podglądu nie jest gotowy, zapoznaj się z rzeczywistym efektem